Het verhaal
Toen ik de mavo had afgerond kon ik kiezen: een commerciële mbo-opleiding doen, of een BBL-opleiding bij ‘mijn’ slager in Maartensdijk. Ik leerde wel makkelijk, maar niet graag. Ik koos dus voor de slagerij, haalde er al mijn vakdiploma’s en werd er later ook bedrijfsleider.
Ondernemen zit in de familiegenen, en na twaalf jaar was ik toe aan een eigen winkel. Deze winkel in Putten kwam vrij. De winkel stond bekend als een kiloknaller, een imago waar ik vanaf wilde. Kilo’s overleven niet, kwaliteit wel. Het was een lange weg om ‘het om te bouwen’.
In 2014 voegde ik biologisch en scharrelvlees (varken, kip en lam) toe aan het assortiment. Er zat een slager in het dorp die dat verkocht en die stopte ermee. Voor mij was het een mooie uitbreiding met een beperkte investering. Biologisch en scharrel hebben beide goede eigenschappen. Het vlees komt uit Nieuw-Zeeland, omdat ik dan een constante kwaliteit kan garanderen. Bij rundvlees is dat hetzelfde. Dat betrek ik altijd van dezelfde regionale leverancier, want dan weet ik wat ik krijg.”
Mijn passie zit meer aan de winkelkant dan aan de productiekant. Ik ben enthousiast over mijn producten en kan het al pratend verkopen. Wil iemand biologisch of scharrel dan loop ik samen met de klant naar de diepvrieskast en leg ik uit wat het allemaal is. Een geïnteresseerde klant kan ik meestal overtuigen. Hoe de medewerkers dat doen? Ik probeer mijn passie op hen over te brengen en dat vullen ze vervolgens op hun eigen manier in. Dat werkt in de regel prima.
De Slagerij
Gelegen in de prachtige bossen op de grens van Doorn en Leersum vindt u Vee- en vleeshandel Vlot. Het kleinschalige bedrijf, dat bekend staat om zijn klantspecifi eke werkmethode en uitstekende service verzorgt een professionele vleesverwerking. Met een team van vakbekwame mensen leveren ze vanuit een idyllisch gelegen boederij met name regionaal aan ambachtelijke slagerijen.
Vee- en vleeshandel Vlot gebruikt vlees van drie soorten runderen: Blonde d’Aquitaine, verbeterd Roodbont en Belgische Witblauw. De koeien komen allemaal uit onze eigen omgeving, waar ze tijd hebben gehad om te grazen en te groeien in de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug, en langs de Uiterwaarden van de Rijn.
Naast het kwalitatief goede gras dat zij hier naar hartelust kunnen eten, krijgen de koeien zorgvuldig samengesteld voer, dat zorgt voor een mooie kleur en een volle smaak van het vlees. De kalfjes blijven de hele weideperiode zogen bij de moeder. Daarna gaan ze in groepsverhuizing op stal, waar ze overwinteren op een dikke laag stro. Door deze manier van werken kiezen wij voor extensieve veehouderij.
.
Het verhaal
Het verhaal
Toen ik de mavo had afgerond kon ik kiezen: een commerciële mbo-opleiding doen, of een BBL-opleiding bij ‘mijn’ slager in Maartensdijk. Ik leerde wel makkelijk, maar niet graag. Ik koos dus voor de slagerij, haalde er al mijn vakdiploma’s en werd er later ook bedrijfsleider.
Ondernemen zit in de familiegenen, en na twaalf jaar was ik toe aan een eigen winkel. Deze winkel in Putten kwam vrij. De winkel stond bekend als een kiloknaller, een imago waar ik vanaf wilde. Kilo’s overleven niet, kwaliteit wel. Het was een lange weg om ‘het om te bouwen’.
In 2014 voegde ik biologisch en scharrelvlees (varken, kip en lam) toe aan het assortiment. Er zat een slager in het dorp die dat verkocht en die stopte ermee. Voor mij was het een mooie uitbreiding met een beperkte investering. Biologisch en scharrel hebben beide goede eigenschappen. Het vlees komt uit Nieuw-Zeeland, omdat ik dan een constante kwaliteit kan garanderen. Bij rundvlees is dat hetzelfde. Dat betrek ik altijd van dezelfde regionale leverancier, want dan weet ik wat ik krijg.”
Mijn passie zit meer aan de winkelkant dan aan de productiekant. Ik ben enthousiast over mijn producten en kan het al pratend verkopen. Wil iemand biologisch of scharrel dan loop ik samen met de klant naar de diepvrieskast en leg ik uit wat het allemaal is. Een geïnteresseerde klant kan ik meestal overtuigen. Hoe de medewerkers dat doen? Ik probeer mijn passie op hen over te brengen en dat vullen ze vervolgens op hun eigen manier in. Dat werkt in de regel prima.
.
De slagerij
Gelegen in de prachtige bossen op de grens van Doorn en Leersum vindt u Vee- en vleeshandel Vlot. Het kleinschalige bedrijf, dat bekend staat om zijn klantspecifi eke werkmethode en uitstekende service verzorgt een professionele vleesverwerking. Met een team van vakbekwame mensen leveren ze vanuit een idyllisch gelegen boederij met name regionaal aan ambachtelijke slagerijen.
Vee- en vleeshandel Vlot gebruikt vlees van drie soorten runderen: Blonde d’Aquitaine, verbeterd Roodbont en Belgische Witblauw. De koeien komen allemaal uit onze eigen omgeving, waar ze tijd hebben gehad om te grazen en te groeien in de weilanden van de Utrechtse Heuvelrug, en langs de Uiterwaarden van de Rijn.
Naast het kwalitatief goede gras dat zij hier naar hartelust kunnen eten, krijgen de koeien zorgvuldig samengesteld voer, dat zorgt voor een mooie kleur en een volle smaak van het vlees. De kalfjes blijven de hele weideperiode zogen bij de moeder. Daarna gaan ze in groepsverhuizing op stal, waar ze overwinteren op een dikke laag stro. Door deze manier van werken kiezen wij voor extensieve veehouderij.